Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-بیرجند؛ السلام علی‌الحسین الذی سمحت نفسه بمهجته...سلام بر حسین‌ابن‌علی(ع) که با خون خودش جانش را در راه دین بخشید...آنچه از دولت کریمه و دنیای پس از ظهور می‌گفتند همه را می‌شد در جاده ۸۰ کیلومتری نجف تا کربلا تجربه کرد!

همیشه تمام دلخوشی‌مان این بود که در لابلای اوضاع آشفته دنیا چند روزی می‌شود طعم زندگی در مقیاس بهشت را چشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..همان‌قدر مهربان، همان‌قدر لطیف و همان‌قدر سبک و آرام...

اتفاقی که هیچ‌وقت گمانش را نمی‌کردیم

هیچ‌وقت گمانش را نمی‌کردیم که بخواهیم اربعین را اینگونه غریبانه تجربه کنیم، اربعینی را که تمام سال را به شوق رسیدن آن و پا گذاشتن در مسیر عشق سپری کرده بودیم.

امسال اربعین برایمان فرق دارد، امسال ما هستیم و کوله‌های دلتنگی، حسرت زیارت و جاماندن.

شیوع ویروس کرونا و در پی آن تصمیم ستاد ملی کرونا باعث لغو حضور زائران ایرانی در مسیر پیاده‌روی اربعین شد، اما ماجرا همینجا تمام نشد و اتفاقات زیبای دیگری در این ایام رقم خورد؛ عاشقان حسینی در این دیار تصمیم بر این گرفتند تا از قافله اربعینی‌ها جانمانند و به روش‌های دیگر عرض ارادت خود را به حضرت ثارالله(ع) داشته باشند.

جامانده‌ها آستین همت بالا زدند

عاشقانی که آستین همت را بالا زدند تا با خدمت به محرومین نام خود را در فهرست زائران اربعین ثبت کنند.

گروه‌های جهادی و موکب‌هایی که امسال مکان خدمت خود را به جای مسیر نجف تا کربلا به نقاط محروم دیارشان آوردند تا نشان دهند اگر امسال امکان حضور در کربلا را ندارند اما فرصت خدمت و نوکری برای اباعبدالله را از دست نمی‌دهند.

امروز پای صحبت با زائرانی نشستیم که هر ساله در سفرهای اربعین حضور داشته‌اند و امسال نیز با اقدامات مختلف در مسیر نوکری برای حضرت هستند.

یکی از دلدادگان حسینی که امسال که در این ایام بیکار ننشسته و به همراه دوستان اربعینی خود به نوعی دیگر ارادت به اباعبدالله را به منصه ظهور رسانده‌اند آقای حسینی است.

حسینی در ابتدای صحبت‌هایش از سفرهای قبلی خود به کربلا در ایام اربعین اینگونه گفت: الحمدالله توفیق شرکت در اربعین‌های متعددی را داشته‌ام که هر کدام رنگ و بوی متفاوت و عطر خاصی را داشته‌اند.

یک تجربه متفاوت

وی با اشاره به اینکه در بین همه این سفرها متفاوت‌ترین اربعینی که رفتم سفر سال گذشته بود، بیان داشت: سال گذشته با توجه به اینکه حدود دو سه سالی از جمع شدن دوستان گروه لشکر ویژه شهدا می‌گذشت تصمیم بر حضور دسته‌جمعی در این سفر گرفته شد و حدود ۲۲ نفر راهی این سفر شدیم.

این فعال فرهنگی ابراز داشت: سفر کربلا را باید با کسی برویم که دل و جانش امام حسینی باشد و این مسئله را به خوبی در این سفر درک کردم.

حسینی ادامه داد: بعد از ملحق شدن همه دوستان در مرز مهران و شروع سفر، سایه معنویت حاکم بر این جمع را به خوبی حس کردم؛ تقریباً هیچ‌کدام از دوستانی که همراه ما بودند تا آن زمان سفر کربلا را تجربه نکرده بودند و اولین تجربه این سفر معنوی برایشان رقم می‌خورد.

کرونا هم مشتاقان اربعین را بیکار نگذاشت

وی با بیان اینکه تجربه این سفر دلنشین باعث شد که همان سال گذشته به طور کاملاً جدی برای سفر امسال نیز برنامه‌ریزی کنیم، ادامه داد: اما متأسفانه با این ویروس منحوس مواجه شدیم و با تصمیم ستاد ملی کرونا امکان رفتن به این سفر فراهم نشد.

این فعال فرهنگی بیان داشت: نمی‌توانستیم بی‌تفاوت باشیم و به همین دلیل با دوستان لشکر ویژه شهدا تصمیم گرفتیم که در ایام اربعین موکب لشکر ویژه شهدا را در منطقه‌ای مرزی که شاید کسی کمتر گذر کرده باشد برپا کنیم.

این جوان خاطرنشان کرد: دوستان در این تیم ابتدا همه دانشجو بودند و از حدود چهار سال پیش اقدامات جهادی خود را آغاز کردند.

لشگری که دانشجویان پایه‌ریزی کردند/ موکب خدمت رسانی در مناطق محروم خراسان‌جنوبی

حسینی افزود: اقدامات این گروه از همان ابتدای دوران دانشجویی آغاز شد و برای مثال این دانشجویان در ابتدای امر در دانشگاه غذا برای خود رزرو می‌کردند اما نمی‌خوردند و برای کمک به نیازمندان این غذاها را می‌بردند.

  نمی‌توانستیم بی‌تفاوت باشیم و به همین دلیل با دوستان لشکر ویژه شهدا تصمیم گرفتیم که در ایام اربعین موکب لشکر ویژه شهدا را در منطقه‌ای مرزی که شاید کسی کمتر گذر کرده باشد برپا کنیم.

وی با اشاره به اینکه این گروه در مناسبت‌های مختلف اجرای اقدامات متنوعی را داشته است، افزود: عنوان داشت: اجرای یک طرح اشتغال‌زایی مبتنی بر معیشت، ویزیت رایگان مردم این منطقه با حضور پزشکان، اطعام چند هزار نفری تمامی مردم روستاهای هدف با برکت سفره امام حسین(ع) و اهدای لوازم‌التحریر و خدمات اینچنینی با کمک دوستان اربعینی و برخی از نهادها مانند هلال احمر و کمیته امداد از جمله اقداماتی است که در این موکب و در این ایام امیدواریم به ثمر برسد.

معنای متفاوت یک حدیث

حامد شبانی از دیگر زائران اربعین که امسال فرصت نوکری اباعبدالله را از دست نداده نیز در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: یکی از نشانه‌های مؤمن را امام حسن عسکری(ع) زیارت اربعین ذکر فرمودند و شاید قبل از اینکه سفر و پیاده‌روی اربعین برای ما باب شود فکر می‌کردیم منظور حضرت تنها قرائت زیارت اربعین بوده اما زمانی که این پیاده‌روی در جهان تشیع گسترش یافت متوجه مفهوم عمیق این حدیث شدیم.

 وی بیان داشت: اتفاق بزرگ و بدیعی که در ایام اربعین در عالم بشریت رخ می‌دهد یک حرکت تمدن‌ساز و غیرقابل‌توصیف است که هدایت تکوینی اهل‌بیت(ع) را به ما نشان می‌دهد.

 اربعین برای کسی که از بیرون نگاه می‌کند واقعه عجیبی است

این فعال فرهنگی با بیان اینکه یک حرکت آخرالزمانی، فوق فهم بشر و یک جامعه آرمانی را در زیارت اربعین شاهد هستیم، ابراز داشت: امنیت عجیب، مردمی که به شدت با یکدیگر مهربان می‌شوند و در حالی یکدیگر را نمی‌شناسند برای هم ایثار می‌کنند و یکدیگر را دوست دارند را می‌بینیم و همه این‌ها را مغناطیس سیدالشهدا(ع) به سوی خود جذب می‌کند و برای کسی که از بیرون نگاه می‌کند واقعه عجیبی است.

شبانی عنوان داشت: در منطقه خراسان‌جنوبی علی‌رغم بعد زیاد مسافت و شاید برخی مشکلات مالی حاکم بر منطقه گرایش زیادی را برای سفر به اربعین داریم که نشان از بافت مذهبی این خطه دارد.

یک سال چشم‌انتظاری

وی با اشاره به اهمیت، جذابیت و بعد معنوی عجیب این سفر برای انسان، افزود: این سفر برای ما تبدیل به یک نیاز روحی و روانی شدید شده که هر ساله انتظارش را می‌کشیم.

این فعال فرهنگی بیان داشت: طی چند سال گذشته با خانواده و دوستان به این سفر مشرف می‌شدیم اما امسال رزق این زیارت عظیم به خاطر این بیماری از ما گرفته شد و امیدواریم بر صبری که بر فراق سیدالشهدا داریم خداوند به ما پاداش دهد.

امنیت عجیب، مردمی که به شدت با یکدیگر مهربان می‌شوند و در حالی یکدیگر را نمی‌شناسند برای هم ایثار می‌کنند و یکدیگر را دوست دارند را می‌بینیم و همه این‌ها را مغناطیس سیدالشهدا(ع) به سوی خود جذب می‌کند و برای کسی که از بیرون نگاه می‌کند واقعه عجیبی است.  

شبانی ادامه داد: امید ما به لطف خدا است و انشاءالله به دلیل استیصالی که بر سر این مسئله رسیده‌ایم خدا به ما رحم کند و این بیماری از بین برود.

دلتنگی‌مان را خرج نیازمندان کردیم

وی عنوان داشت: امسال هر چه به اربعین نزدیک‌تر می‌شدیم ناآرامی دل‌هایمان بیشتر می‌شد و احساس می‌کردیم که به سیدالشهدا دین داریم و حالا که امکان حضور فیزیکی در سفر اربعین را نداریم به نیت رضایت حضرت قدمی برداریم.

این فعال فرهنگی تصریح کرد: هزینه‌ای را که برای سفر اربعین کنار گذاشته بودیم حقیقتاً نمی‌توانستیم خرج مصارف دنیا کنیم و زمانی که با دوستان کنار هم نشستیم به این نتیجه رسیدیم که بهترین کار می‌تواند لبیک به فرمان رهبر انقلاب در بحث مانور و رزمایش مواسات و برادری باشد.

ابتکار جاماندگان اربعین؛ خدمت‌رسانی به محرومین

شبانی با اشاره به اینکه یکی از محروم‌ترین نقاط کشور در این استان است و رسیدگی به وضعیت محرومان یک وظیفه است، گفت: با دوستان مؤمن و انقلابی خود تصمیم بر آن گرفتیم که به برخی از مناطق محروم که از قبل شناسایی شده‌اند برویم و هم ذکر مصیبت سیدالشهدا را داشته باشیم(ع) و هم چند پروژه عمرانی را انجام دهیم.

وی بیان داشت: در برخی از مناطق اهالی مصالح ساختمانی را داشتند اما هزینه دستمزد کارگر و بنا را نداشتند و یا مشکلاتی در منازلشان وجود دارد و تصمیم گرفتیم در این ایام بتوانیم با حضور و فعالیت خود در این مناطق گوشه‌ای از مشکلات مردم این منطقه را مرتفع کنیم.

این جوان خاطرنشان کرد: همزمان دوستان بسته‌بندی‌های لوازم‌التحریر و لوازم بهداشتی را با مشارکت کمیته امداد دارند که به دست نیازمندان این مناطق برسد.

شبانی بیان داشت: امسال اگر نتوانستیم به کربلا برویم انشاالله بتوانیم موجبات رضایت ارباب را فراهم کنیم و به این امید می‌رویم که سال آینده رزق زیارت اربعین نصیبمان شود و امید ما به خود آقا است.

در برخی از مناطق اهالی مصالح ساختمانی را داشتند اما هزینه دستمزد کارگر و بنا را نداشتند و یا مشکلاتی در منازلشان وجود دارد و تصمیم گرفتیم در این ایام بتوانیم با حضور و فعالیت خود در این مناطق گوشه‌ای از مشکلات مردم این منطقه را مرتفع کنیم.  

محمد رستگار یکی از جوانان گروه‌های جهادی که این روزها تصمیم گرفته زمان خود را وقف خدمت به نیازمندان کند نیز از حال خود در این ایام اینگونه گفت: چند سالی می‌شد که توفیق زیارت اربعین با دوستانم نصیبم شده بود و امسال تصمیم گرفته بودم که با خانواده راهی این سفر شوم.

به فراق و دوری از کربلا امتحان شدیم

وی بیان داشت: از ابتدای شیوع کرونا دعا می‌کردیم تا زمان فرارسیدن اربعین این ویروس ریشه‌کن شود اما انگار قرار بود به فراق و دوری از کربلا امتحان شویم و این ایام را با خاطره‌ها و فراقی سپری کنیم.

این جوان ادامه داد: سفرهای کربلا درس‌های زیادی را به ما آموخته که یکی از این درس‌ها تقویت حس برادری و همدلی است.

رستگار با اشاره به اینکه نمی‌توانیم خود را مؤمن بدانیم و از آن سو نسبت به وضعیت هموطنان خود بی‌توجه باشیم، گفت: وظیفه مسلمانی ما حکم می‌کند که به کمک هم‌نوع خود برویم و ما نیز فرصت اربعین و این ایام را غنیمت دانستیم تا شاید بتوانیم با کمک در امور عمرانی در کنار مردم باشیم و گوشه کوچکی از مشکلاتشان برطرف شود.

انتهای پیام/3403/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: اربعین زائران ایرانی کربلا جاماندگان اربعین ایران و عراق فعال فرهنگی لشکر ویژه شهدا ایام اربعین زیارت اربعین تصمیم گرفتیم سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۶۸۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موکب عزاداری شب شهادت امام جعفر صادق(ع) در بجنورد

دریافت 50 MB

به گزارش خبرنگار مهر، موکب عزاداری امام جعفر صادق (ع) با همت شهرداری بجنورد برپا شد.

کد خبر 6096165

دیگر خبرها

  • ۱۸ هزار سالمند نیازمند خراسان‌جنوبی زیر چتر حمایتی مراکز نیکوکاری
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • انجام ۶۰ نظر سنجی در موسسه افکارسنجی ملت
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • همایش زائران حج تمتع خراسان جنوبی به روایت تصویر
  • روایت شهادت بانوی پاسدار و فرزندش توسط منافقین
  • موکب عزاداری شب شهادت امام جعفر صادق(ع) در بجنورد
  • راه اندازی خانه بهداشت کارگری در مبارکه
  • هوشمند سازی در سند تحول جهت تسریع خدمت‌رسانی به مردم است
  • راه‌اندازی کتابخانه سیار در مناطق مختلف شهری و روستایی اراک ضروری است