Web Analytics Made Easy - Statcounter

زیارت غدیریه یکی از برترین یادگارهای امام هادی علیه‌السلام به شیعیان است. این زیارتنامه از لحاظ سند، اعتبار بسیار قابل توجهی دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زیارت غدیریه یکی از برترین یادگارهای امام هادی علیه‌السلام به شیعیان است. این زیارتنامه در زمانی صادر شد که معتصم عباسی، امام هادی را از مدینه به سامرا فرا خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روز غدیر، امام به نجف رسید و امیرالمؤمنین را زیارت کرد. این زیارتنامه از لحاظ سند، اعتبار بسیار قابل توجهی دارد. در این زیارت با بهره از حدود 80 آیه، حقانیت و امامت امیرالمؤمنین ثابت شده است و بخش‌هایی از آن به ماجرای تاریخی غدیر اشاره دارد.

در بخشی از این فرازها می‌خوانیم:
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا دِینَ اللَّهِ الْقَوِیمَ وَ صِرَاطَهُ الْمُسْتَقِیمَ السَّلامُ عَلَیْکَأَیُّهَا النَّبَأُ الْعَظِیمُ‏ الَّذِی هُمْ فِیهِ مُخْتَلِفُونوَ عَنْهُ یُسْأَلُونَ.
یعنی سلام بر تو ای دین با قوام خداوند و صراط مستقیم او. سلام بر تو ای خبر عظیم؛ همان که در آن اختلاف کردند.

در این فراز به صورت مستقیم به دو آیۀ اولیۀ سورۀ نبأ اشاره شده است؛ به این معنا که امیرالمؤمنین علیه‌السلام همان «خبر بزرگی» است که رسول الله صلی الله علیه و آله دربارۀ ایشان إنباء می‌دادند و این کار را بارها از زمان رسالت‌شان انجام داده بودند؛ از همان ابتدا هم در وصایت و خلافت امام اختلاف وجود داشت و در نهایت پس از فوت پیامبر، نفاق برخی صحابه به صورت علنی نمایان شد و تا حد دشمنی و هتک حرمت ادامه یافت. ضمن آنکه در سایر روایات هم به این مسئله اشاره شده است. امام باقر علیه‌السلام نبأ عظیم را امیرالمؤمنین معرفی کردند. (بصائر الدرجات، ج1، ص77) یا امام صادق علیه‌السلام در دیگر روایت به همین مسئله اشاره می‌کنند. (الکافی، ج1، ص418)

آیاتی از قرآن هم به صورت غیر مستقیم اشاره شده است؛ امام هادی علیه‌السلام از عبارت یَا دِینَ اللَّهِ الْقَوِیمَ در شأن امیرالمؤمنین استفاده کردند. این مفهوم همان است که خداوند در آیات قرآن از دین قیّم یاد می‌کند؛ از جمله آیۀ30 سورۀ روم که فرمود «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی‏ فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْها لا تَبْدیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ‏ وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُون‏» پس حنیفانه با همه وجودت به سوى این دین روى آور؛ (و ثابت بر) فطرت خدا که مردم را بر آن سرشته است، باش. براى آفرینش خدا هیچ گونه تغییر و تبدیلى نیست؛ این است دین قیّم و استوار، اما بیشتر مردم معرفت [ به این حقیقت اصیل ] ندارند. در این آیه، دینی که بر اساس فطرتِ خداوندی باشد، به عنوان دین قیّم معرفی شده و در احادیث، فطرت‌الله به توحید خداوند، رسالت پیامبر و ولایت امیر مؤمنان تأویل شده است. (تفسیر فرات کوفی، ص322)

  عبارت بعدی که امام هادی علیه‌السلام دربارۀ فضیلت امیرالمؤمنین بیان فرمود، عبارت «صِرَاطَهُ الْمُسْتَقِیمَ» است. در سورۀ حمد از خداوند درخواست می‌کنیم «إهدِنا الصّراط المستقیم»؛ یعنی خدایا ما را بر راه با قوام قرار بده. امام صادق علیه‌السلام دربارۀ صراط فرمود همان «الطَّرِیقَ وَ مَعْرِفَةَ الْإِمَام‏» است. (تفسیر قمی، ج1، ص28) و در روایتی دیگر فرمود «الصِّراطَ الْمُسْتَقِیمَ‏ هُوَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع وَ مَعْرِفَتُه‏»؛ یعنی صراط مستقیم، همان امیرالمؤمنین و معرفت نسبت به اوست. 

خطبه غدیر (3)| آگاهی پیامبر (ص) از عهدشکنان غدیرانتهای‌پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام هادی ع امام هادی ع امام هادی علیه السلام امام هادی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند

ماموستا سیدمصطفی خاتمی امام جمعه اشنویه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تأکید بر عمل به سیره حضرت صادق(ع) در هماهنگی مذاهب اسلامی در امور وحدت آفرین، اظهار داشت: حضرت امام جعفر صادق علیه السلام یکی از بزرگان آل نبی است که همواره به وحدت و هماهنگی امت اسلامی توصیه کرده اند.

ماموستا خاتمی، افزود: ایشان در زمانی که در مدینه منوره حضور داشتند، مردم از اقصی نقاط به حضور ایشان شرفیاب می شدند و بعد از شهادت ایشان امام مالک رهبر مذهب مالکی ها در مدینه منوره امورات مردم را به عهده داشت.

وی تصریح کرد: پیروان امام مالک از او سؤال کردند که شما امام جعفر صادق علیه السلام را چگونه می شناسید؟  امام مالک گفت: "ما رأت عین ولا سمعت اذن ولا خطر على قلب بشر افضل من جعفر بن محمّد الصادق علماً وعبادة وورعاً زهداو عملا" هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و بر هیچ قلبی، برتر از محمد بن جعفر از نظر علم و زهد و ورع خطور نکرده است.

این عالم اهل سنت، عنوان کرد: امام ابوحنیفه در محضر ایشان تلمذ کرده است. از پیروان ایشان سؤال کردم که جمله "لو لا السنتان لهلک النعمان" صحیح است که آن را تایید نمودند.

وی در پایان تأکید کرد:  امام ابوحنیفه فرمود: اگر دوسال تلمذ من در محضر امام صادق نبود، نعمان هلاک میشد. در پایان باید متذکر شوم که اکثر علومی که به شیعه و سنی رسیده است از پیامبر(ص) و خاندان پیامبر اکرم و امام جعفر صادق علیه السلام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • آیین دمام‌ زنی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در بندرعباس
  • یادداشت| امام صادق(ع) و نگاه ویژه به شهر مقدس قم
  • امام جعفر صادق(ع) بر تمام امت اسلامی حق دارند
  • امام جعفر صادق(ع) بر اتحاد و وحدت امت اسلامی توصیه می‌کردند
  • گیلان در سوگ سالروز شهادت صادق آل عبا (ع)
  • گیلان در سوگ شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟